header image
 

Attractiepark De Goudvis

Bergen aan Zee is niet alleen gezegend met prachtige duinen, een imponerende Noordzee en een mooi strand, maar in de buurt van de badplaats ligt ook het grootste attractiepark van Noord-Holland: Attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee (gemeente Schagen).

 

Attractiepark De Goudvis Bergen aan Zee

 

Het park bestaat uit drie grote indoor speelparadijzen en één mega-buitenspeeltuin en is derhalve een waar eldorado voor gezinnen met (jonge) kinderen. Bovendien kunnen de weersomstandigheden nooit een spelbreker zijn tijdens een bezoek aan Attractiepark De Goudvis! Naast de kids zullen de ouders zich in Attractiepark De Goudvis prima vermaken, was het alleen al door de zogenaamde kofferbakmarkt die daar regelmatig op het parkeerterrein plaatsvindt. Volwassenen hebben overigens gratis toegang tot Attractiepark De Goudvis.

Indoor speelparadijzen

Attractiepark De Goudvis heeft drie overdekte speelparadijzen met meer dan 2200 m2 overdekt speelplezier. Een spannende en avontuurlijke omgeving waar kinderen van 0 t/m 11 jaar zich kunnen vermaken met ballenbakken, klauternetten, hobbelhindernissen, glijbanen, kabelbaan met vangnet, bouncebalkooi (indoor voetbal), speelhuisjes, luchtkussens, monorail, rodelbaan, trampolines, bouwhoek, et cetera. Voor de kleintjes van 0 t/m 4 jaar is er een speciale softplay-hoek ingericht met een trap-tunnel-glijbaan-combinatie en diverse andere softplay-attributen.

Buitenspeeltuin

In de buitenspeeltuin van Attractiepark De Goudvis tref je de volgende attracties aan: een grote zandbak met klimtoren, trampolines, luchtkussen, trapskelters, trapauto’s, schommels, wippen, kabelbanen, glijbanen, waterfietsen, kettingbrug (door het water), de grootste airtrampoline van Europa (met een totaal oppervlakte van 400 m2), speelkasteel met klimwand en glijbaan, piratenschip, et cetera. De buitenspeeltuin is veilig en overzichtelijk. Er is een toiletgebouw en snackbar met terras. Daarnaast zijn er diverse picknickplaatsen aanwezig waar je eventueel je eigen meegebrachte eten en drinken kunt nuttigen.

Kinderdisco

Attractiepark De Goudvis heeft zelfs een echte kinderdisco. Elke woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur wordt er een superfeest georganiseerd met de leukste liedjes die aan elkaar gemixt worden door de huis-dj’s. Dat is niet alleen leuk voor kinderen en kleinkinderen, maar ook voor hun ouders en grootouders. Het geheel wordt nog completer door de licht- en laserlichteffecten op de dansvloer in het speelparadijs. Dus kom naar de kinderdisco en ga volledig uit je dak. Aan de kinderdisco zijn verder geen kosten verbonden en is voor iedereen toegankelijk die in het speelparadijs is.

Kofferbakmarkt

De kofferbakmarkt is een beroemd evenement dat door Attractiepark De Goudvis georganiseerd wordt. De kofferbakmarkt is een fenomeen dat uit Engeland naar Nederland is overgewaaid. Een kofferbakmarkt is bijna gelijk aan de Nederlandse uit- of vrijmarkt. Het verschil zit in de opzet. Bij een uit- of vrijmarkt staan er kraampjes of liggen er kleedjes op de grond. Op de kofferbakmarkt komen de verkopers met een volgeladen auto met tweedehands spulletjes. De auto’s krijgen een staanplaats toegewezen en vanuit de kofferbak wordt de handel verkocht.

Attractiepark De Goudvis was één van de eerste die kofferbakmarkten organiseerde in de Kop van Noord-Holland (Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel) en die nog elk jaar een groot succes is. Tijdens de zomer is het iedere maandag kofferbakmarkt, in de winter wordt de markt op de zondag gehouden. Je kunt van alles kopen op de kofferbakmarkt. Of het voor een verzameling is, een stuk gereedschap, speelgoed of fietsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het daar wel vinden. En wat is er nou leuker dan pingelen (afdingen) als je voornemens bent om wat te gaan kopen. Dus terwijl de kinderen zich lekker kunnen vermaken in de speeltuin of in de overdekte speelparadijzen, lopen vaders en moeders over de markt. Een bezoek aan de kofferbakmarkt is overigens gratis.

Wil je zelf eens deelnemen aan de kofferbakmarkt dan is dat mogelijk. Voor een personenauto betaal je 12 euro, voor een aanhangwagen ook 12 euro en voor een busje 16 euro. Voor de grondplaatsen betaal je 5 euro borg extra. Deze borg krijg je terug als je de grondplaats weer schoon achterlaat en niet voortijdig vertrekt. De kofferbakmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur. Een plaatsje reserveren is niet mogelijk: vol is vol. Voor de verkopers is het terrein toegankelijk vanaf 8.00 uur ’s ochtends.

Adres Attractiepark De Goudvis

Zeeweg 91
1753 BB Sint Maartenszee

Openingstijden

Maandag t/m zondag (april t/m oktober): 10.00-19.00 uur
Woensdag t/m zondag (november t/m maart): 10.00-18.00 uur

Aantal bezoekers per jaar

100.000