header image
 

Bergen

Op 5 kilometer afstand ten noordoosten van Bergen aan Zee ligt het plaatsje Bergen. Bergen aan Zee ressorteert onder de gemeente Bergen. Het is heel interessant om Bergen te bezoeken. Bergen is namelijk gezegend met een bijzonder prettige sfeer. Eén van de redenen hiervan is dat het een echt kunstenaarsdorpje is.

 

Bergen is het kunstenaarsdorpje van Nederland.

 

In de loop van de tijd heeft Bergen zich zelfs ontwikkeld tot hét kunstenaarsdorpje van Nederland. Er wonen en werken derhalve veel creatievelingen in het Noord-Hollandse kustplaatsje. Hierbij moet je dan denken aan kunstschilders, beeldhouwers, et cetera.

Bergense School

In Bergen is zelfs een unieke vaderlandse schilderstroming ontstaan. Deze stroming wordt de Bergense School genoemd. De sporen van deze Bergense School zijn in het plaatje overal terug te vinden. Zo kun je gaan slenteren door de nauwe straatjes van Bergen. Op deze locaties zijn veel kunstgaleries te vinden waar je veel mooie spulletjes kunt bekijken en eventueel kunt kopen.

Eten, drinken en uitgaan

Bergen aan Zee is niet zo groot, dat maakt het kustplaatsje ook zo aantrekkelijk. Maar   daardoor ontstaan er uiteraard ook een paar nadelen. Mensen die van lekker eten houden, kunnen in de restaurants van Bergen aan Zee prima aan hun trekken komen, maar de keuze is beperkt. Op zo’n moment komt natuurlijk het op steenworp afstand liggende Bergen in beeld. In Bergen is de keuze van goede restaurants namelijk veel groter. Ook liefhebbers van uitgaan hebben in Bergen uiteraard veel meer keuzemogelijkheden dan in Bergen aan Zee. In Bergen zijn verschillende cafés waar je gezellig biertjes en wijntjes kunt drinken. Overigens kent Bergen aan Zee ook een paar mooie uitgaansgelegenheden!