header image
 

Geestmerambacht

Op 15 kilometer afstand ten noordoosten van Bergen aan Zee bevindt zich het mooie recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna. Recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna ligt net onder de rook van de nationale kaasstad van Nederland, Alkmaar. Feitelijk is het een grote plas water en heeft het een oppervlakte van meer dan 220 hectare.

 

 

Het is een gebied waar heel veel mogelijkheden zijn om te recreëren. Daarbij moet je dan denken aan activiteiten die je op het land kunt ontplooien zoals zonnen, hardlopen, wandelen, fietsen, wielrennen, skeeleren en mountainbiken. Maar door het vele water zijn er uiteraard ook heel veel watersporten mogelijk zoals windsurfen en kitesurfen.

Gezinnen met jonge kinderen

Recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna is ook een ideale bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Zij kunnen zich uitstekend vermaken met de idyllische strandjes die langs het meer zijn te vinden. Mensen die van de natuur houden, kunnen ook met een gerust hart naar het gebied togen. Recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna is namelijk gezegend met mooie bossen en prachtige rietoevers. De plas heeft een diepte van ongeveer 20 meter. Aan de randen van het meer is de diepte ongeveer 1 meter. Voor kinderen is dat natuurlijk perfect, voor volwassenen is dat feitelijk iets te ondiep om goed te kunnen zwemmen. Aan een van de oevers van het meertje is een drijvende steiger aangelegd. Dat is uiteraard een ideale plek om in het water te duiken.

Naaktrecreatie

Ook voor mensen die van naaktrecreatie (nudisme) houden is recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna een ideale bestemming. Het naaktstrand bevindt zich aan de oostkant van het watertje bij baai vier. Het naaktstrand staat aangegeven met duidelijke borden.