header image
 

Heerhugowaard

Op 22 kilometer afstand ten oosten van Bergen aan Zee bevindt zich Heerhugowaard. Heerhugowaard behoort tot de zogenaamde regio West-Friesland. Het loont zich om een bezoekje te brengen aan Heerhugowaard, er zijn interessante dingen in het Noord-Hollandse plaatsje te bezoeken en te bekijken.

 

Heerhugowaard

 

Stad van de zon

Zo bevindt de grootste emissieneutrale woonwijk van Europa zich in Heerhugowaard; stad van de zon genaamd. In deze Heerhugowaardse woonwijk wordt door middel van windmolens, zonnepanelen en andere duurzame technieken heel veel energie opgewekt. Zelfs zoveel, dat er meer energie is dan dat men zelf in de wijk verbruikt. Vlak in de buurt van de wijk bevindt zich bovendien een recreatiemeertje met prachtige voorzieningen.

Winkelcentrum

Heerhugowaard is ook in het bezit van een groot overdekt winkelcentrum, zelfs het grootste overdekte winkelcentrum van heel Noord-Holland. Het is een uiterst modern winkelcentrum met meer dan honderdvijftig winkels. Het winkelcentrum luistert naar de naam Middenwaard. Daar kun je fijn gaan winkelen, eten en drinken.

Ontmoetingskerk

Verder staat er in Heerhugowaard de Hervormde kerk van Heerhugowaard. Deze kerk wordt de Ontmoetingskerk genoemd. Het besluit tot de bouw van de Hervormde kerk van Heerhugowaard werd genomen in 1866. De kerk werd door de architecten H.G. Gallay en J. de Haam getekend. De voltooiing van de bouw van de kerk vond plaats in 1871. De Hervormde kerk van Heerhugowaard is van het type hallenkerk. Het middenschip van de Hervormde kerk van Heerhugowaard wordt geflankeerd door twee zijbeuken. Zijbeuken die qua grootte gelijk zijn. De Hervormde kerk van Heerhugowaard is gebouwd in een neoclassicistische stijl. De kerk is verder in het bezit van een kerktoren die rechthoekig is met daarop een zeskantige naaldspits.