Zomervakantie in Bergen aan Zee!

Het hele jaar door is de Nederlandse kust uiteraard heel erg aantrekkelijk om te bezoeken, maar de zomer springt daar toch een beetje uit. Als de buitentemperatuur hoog is, is niets zo aangenaam om verkoeling te zoeken in het Noordzeewater. Dat geldt uiteraard ook voor Bergen aan Zee. In Bergen aan Zee zijn heel veel verschillende accommodaties te huur, voor ieder wat wils.

Bergen aan Zee is uiteraard veel meer dan alleen zon, zee, strand en duinen. Het Noord-Hollandse kustplaatsje is beroemd om haar kunstenaars. Heel veel schilders en beeldhouwers doen inspiratie op in de prachtige omgeving van Bergen aan Zee. Bergen aan Zee is ook een kustplaats waar veel wonderbaarlijke insecten voorkomen zoals aardhommels.

Aardhommel

De aardhommel heeft drie nauwe verwanten die tezamen met z’n vieren tot de aardhomel-groep behoren. De aardhommel leeft op verschillende plaatsen in de wereld (Europa, de kustgebieden van het noorden van Afrika en in West- en Centraal-Azië). De wilgenhommel, veldhommel en de grote veldhommel lijken erg veel op de aardhommel. Zo zijn ze alle vier in het bezit van een borststuk met dezelfde kleuren; namelijk een geelgekleurd voorste deel en voor de rest zwarte beharing. Als je de aardhommel vergelijkt met de akkerhommel en tuinhommel, valt het op dat hij een korte tong heeft. Dat kan in sommige gevallen tot problemen leiden. Bijvoorbeeld bij het verkrijgen van de noodzakelijke nectar. Maar daar heeft de aardhommel een oplossing voor gevonden. Hij bijt brutaal in de onderkant van de bloemkroon een gaatje en kan op deze manier toch bij het zoete nectar!