Zonsondergang in Bergen aan Zee!

De zonsondergang op het strand van Bergen aan Zee beleven! Er zijn niet veel dingen te bedenken die leuker zijn dan dat. Lekker op het strand gaan zitten en het schouwspel gaan waarnemen. Het is een samenspel tussen de zon en de wolken. De hemel kleurt in alle kleuren van de regenboog. Prachtig! Op het strand bevinden zich tegenwoordig ook schitterende strandhuisjes!

Naast de prachtige zonsondergang, zijn er in Bergen aan Zee nog veel meer dingen waar je erg van kunt genieten. De natuur bijvoorbeeld. Eén van de bewoners van die natuur is het blauw vliegend hert.

Blauw vliegend hert 

Het blauw vliegend hert heeft een lengte die tussen de 9 en 13 millimeter ligt. Als je het insect wil spotten, moet je zorgen dat je in de maanden mei, juni en juli buiten bent. Het blauw vliegend hert ressorteert onder de familie van de vliegende herten. Het blauw vliegend hert is overigens een kever. Het blauw vliegend hert lijkt veel op het vliegend hert, maar is een stukje kleiner. 

Het blauw vliegend hert is een plat beest met een groene of blauwe kleur. Die kleuren zijn bovendien doorschijnend. Het blauw vliegend hert lijkt als twee druppels water op een loopkever. Echter, het beest heeft geknikte voelsprieten en is daardoor vlotjes te herkennen als blauw vliegend hert. Het blauw vliegend hert laat zich het liefst zien in bossen met loofbomen. Gedurende de dag vliegt hij rond. Het is geen zeldzame verschijning in Nederland. De larve van het blauw vliegend hert komt vooral tot ontwikkeling in het hout van beuken en eiken dat vermolmd is.