Zuid-Holland: strandhuisjes huren op het strand!

Zuid-Holland is een prachtige provincie. Aan de ene kant is het een hele drukke provincie met de grote stad Rotterdam binnen haar provinciegrenzen, maar aan de andere kant is Zuid-Holland gezegend met prachtige natuurgebieden zoals de Noordzeekust.

Strandhuisjes

Eén van de fraaie stranden van Zuid-Holland is het strand van Kijkduin. Kijkduin is één van de twee stranden van de gemeente Den Haag. Het andere strand van de Hofstad luistert uiteraard naar de naam Scheveningen. Op het strand van Kijkduin zijn tegenwoordig strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes te huur. Strandhuisjes zijn ook te huur op het strand van Julianadorp aan Zee (Noord-Holland) en op het strand van Kamperland (Zeeland).

Knorrepos

Als je een strandhuisje huurt, ben je uiteraard heel erg dicht bij de Noordzee. Een Noordzee waarin heel veel vissen rondzwemmen. De knorrepos bijvoorbeeld. Het is een vissoort die veel weg heeft van de pos. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt de knorrepos geluid. Een knorrend geluid. Dit geluid ontstaat op het moment dat de knorrepos zijn zwemblaas aanspant met behulp van spieren.

De knorrepos komt niet veel voor in het Nederlandse deel van de Noordzee. Feitelijk is het een zeldzaamheid. Het visje voelt zich beter thuis voor de kust van Noord-Amerika. De knorrepos heeft een lang uiterlijk dat voorzien is van een hoge rug waarbij de buik bovendien afgeplat is. De knorrepos kan een lengte bereiken van meer dan 25 centimeter. Wat verder opvalt aan de knorrepos zijn de schuine strepen die op de flanken van de vis zitten.